مسجد پاسارگاد

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است. این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.

این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

 

 

تاریخچه مسجد جامع پاسارگاد

سرزمین پارس زادگاه هخامنشیان بوده‌است. خاندان پارس، که به رهبری کوروش دوم (که از ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد سلطنت نمود) در سال ۵۵۰ پیش از میلاد، بر مادها پیروز شدند. بر پایهٔ سنت، کوروش دوم این منطقه را به پایتختی انتخاب کرد، زیرا در نزدیکی منطقه‌ای بود که بر ایشتوویگو پادشاه ماد پیروز شد. این اولین پیروزی، پیروزی‌های دیگری چون چیرگی بر لیدی، بابل نو، و مصر را به دنبال داشت. امپراتوری هخامنشی سپس به دست پسر او کمبوجیه (۵۲۲ تا ۵۲۹ پیش از میلاد) و داریوش اول (۴۸۶ تا ۵۲۱ پیش از میلاد) استوار و گسترش یافت. از کوروش در عهد عتیق به عنوان آزادی‌دهندهٔ بابل و کسی که یهودها را از تبعید بازگردانده یاد شده‌است.

 

 

جمع‌آوری ستونها و دروازه‌های باقی‌ مانده مسجد

باقیمانده مسجد و ستونها پیش از برپایی جشن شاهنشاهی در دهه پنجاه جمع‌آوری شد و به محل کاخ انتقال یافت. علی سامی که مسئولیت بازسازی و مرمت مزار کوروش را بر عهده داشت معتقد بود که مسجد از جهت معماری حائذ اهمیت نبوده‌است.

در جهان بناها و محوطه‌های فراوانی وجود دارد که در طول تاریخ مورد توجه مردمان مختلف قرار گرفته و تغییر کرده‌است. تصمیمی که سامی و تیم مرمت ایتالیایی گرفتند جدای از صحت ادعایشان، تصمیمی بر خلاف کنوانسیونهای بین‌المللی بود. از جمله منشور جهانی ونیز برای حفاظت از آثار تاریخی (۱۹۶۴) در مورد بناهایی که در دورانهای تاریخ مورد توجه بوده‌اند می‌گوید: هیچ لایه یا چهره تاریخی نباید به نفع چهره دیگر حذف شود و حفظ وحدت سبک (Unity of Style) به هیچ وجه هدف مرمت نیست.»

 

 

فهرست

مسجد پاسارگاد

نام

پیشینه

مراسم اسلامی

جمع‌آوری ستونها و دروازه‌های باقی‌مانده مسجد

ردپای معماری هخامنشی در دل پاسارگاد

 

 

عنوان: پاورپوینت معماری مسجد جامع پاسارگاد

فرمت: pptx        

تعداد صفحات: 45 اسلاید

تصویر پیش نمایش اسلاید های پاورپوینت

پاورپوینت معماری مسجد جامع پاسارگاد

دانلود خلاصه درس ریاضی مهندسی پیشرفته کریزیگ

دانلود خلاصه درس مکانیک محیط های پیوسته

دانلود پاورپوینت فیزیک سیستم تصویربرداری تشدید مغناطیسی MRI

دانلود پاورپوینت پردازش بی سیم، پردازش سیار و تجارت سیار

دانلود جزوه حل سوالات درس الکترومغناطیس آمادگی کنکور ارشد فیزیک

دانلود پاورپوینت نه فصل اول کتاب الکترومغناطیس1 تالیف جان ر. ریتس، فردریک ج. میلفورد و رابرت و. کریستی

دانلود پاورپوینت نور، آینه و عدسی

  ,مسجد ,پاسارگاد ,پیش ,کوروش ,معماری ,    ,که در ,پیش از ,میراث جهانی ,جامع پاسارگاد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

موسسه سنجش سپاهان ( احمد نورمحمدی ) آسمان پر ستاره آرشیو کتابهای ممنوعه myfilm سالم زیبا سلام بر امیر عطشان فریور باقرزاده - برنامه ریزی توریسم مطالب اینترنتی بزرگترین گالری تصاویر | گالری عکس HD Wallpapers مدارس شبانه روزی بین المللی